Home » Over Feelingsheepy

Over Feelingsheepy

Wat met een droom is begonnen, is uitgegroeid tot een prachtige werkelijkheid. Uit passie voor interieur én bruiloften heeft Feeling Sheepy haar deuren op 27 augustus 2020 geopend. De dingen nét even anders doen dan wij gewend zijn in ons kikkerlandje, de wereld mooier maken door te werken met natuurlijke producten en uit onze weggooi-maatschappij stappen. Dat is waar Feeling Sheepy voor staat.

Waarom de naam Feeling Sheepy?

Nicole van Draanen, een van de co-partners van Feeling Sheepy. “Ik heb enorm veel liefde voor dieren, met in het bijzonder honden en schapen. Zij zorgen altijd voor een lach op mijn gezicht, hoe ik mij ook voel. De warmte en geborgenheid die ik bij een dier vind, is zo sterk. De gedachten achter de naam Feeling Sheepy was dan ook ‘voel je geborgen’. Geborgen in de vorm van een intieme en prachtig gestylde *bruiloft met al je geliefde om je heen, die niemand ooit nog zal vergeten of geborgen gevoelen in een warm, sfeervol interieur waarin iedereen zich direct thuis voelt."
* Binnenkort meer over bruiloften!

Wat maakt de webshop typisch Feeling Sheepy?

"De zachte elementen, de lichte kleuren en de natuurlijke producten. Je ziet het keer op keer terugkomen op onze foto’s. Wij willen maximaal 5 verschillende materialen in ons assortiment hebben. Momenteel zijn dat er nog maar drie namelijk; wol, droogbloemen en hout (wandpanelen). Wij werken vanuit een serene en lichte basis met aarde tinten. Vanuit daar passen wij her en der kleur toe. Dit maakt de webshop én de foto’s overzichtelijk en duidelijk herkenbaar.

Je geeft aan dat je maximaal 5 verschillende materialen wil verkopen. Waarom zo weinig variatie?

Grootschalig past niet bij Feeling Sheepy en wij voelen ons daar ook niet comfortabel bij. Doordat wij weinig verschillende producten verkopen, geeft dat overzicht aan de klant. De klanten weten precies waarvoor ze bij ons terecht kunnen en wat ze van ons kunnen verwachten. Niet alleen voor de klant is dit overzichtelijker, ook voor ons! Wij kunnen onze volledige focus leggen op de producten, deze promoten en zichtbaar maken op onze Instagram - en Pinterest pagina. Wij zijn geen grootschalig bedrijf zoals een kwantum of een bijenkorf. Wij zijn een kleine onderneming met oog voor detail en passie voor onze producten.

Hoe passen jullie die milieubewuste levensstijl toe in Feeling Sheepy?

“Al jaren leef ik naar het moment toe dat ik dan eindelijk mijn eigen webshop open. De webshop moest naast het verkopen van mooie spullen, ook duurzaam zijn. In mijn dagelijks leven ben ik erg bewust bezig met het milieu. Naast dat ik een "Die-Hard afvalscheider" ben, ben ik sinds drie jaar vegetariër en gooi ik ook bijna nooit voedsel weg. Je kunt altijd nog een bananencake maken van die bruine bananen in je fruitschaal. Of denk eens aan een lekkere jam van die gebutste aardbeien?!”

“Deze bewuste levensstijl wilde ik ook doorvoeren in mijn shop. Wij verzenden zo goed als plastic-vrij en dat gaat in de nabije toekomst geheel plastic-vrij worden. Onze producten zijn ook zeer duurzaam. Neem de droogbloemen. Ik kan mij van mijzelf nog de tijd herinneren dat er iedere week een vers bosje op tafel stond. Dat is bij ons nu verleden tijd. Dankzij de droogbloemen kan ik maanden tot jaren lang genieten van een en hetzelfde bosje. Dat betekend dus veel minder productie, minder inpakmateriaal, minder vervoerskosten en minder weggooien. Het zijn van die kleine dingetjes die een groot verschil kunnen maken. 

Wij brengen onze pakketjes nu nog met de auto naar het postkantoor, wat niet goed voor het milieu is. Om de uitstoot zoveel mogelijk te beperken, hebben wij maar één wegbreng-moment per week. Iedere dag een rondje naar het postkantoor hoeft dan dus niet én we kunnen dan in een keer zo veel mogelijk pakketjes wegbrengen. In de toekomst komt er een grote bakfiets, waardoor wij helemaal geen uitstoot meer genereren ☼"

Zijn er nog wensen voor in de toekomst?

“Wij hebben natuurlijk net onze deuren geopend, dus wij gaan nu volop genieten van alle mooie bestellingen die voorbij komen! Ik ben zo onwijs gelukkig dat ik dit avontuur mag aangaan en dat ik gewoon officieel een webshop eigenaar ben.

Wat ik wens voor in de toekomst is dat Feeling Sheepy een begrip is in de wereld van bruiloften. Wij zijn momenteel druk bezig dit te ontwikkelen. In oktober 2020 zal onze eerste gestylde bruiloft plaatsvinden. Hierover volgt dus nog veel meer leuks.

Wij vinden het mooi te lezen dat mensen de schoonheid van onze producten zo waarderen, dat ze het anderen zelfs aanraden. Dat is wel echt het grootste compliment wat je kunt krijgen, toch!?