Home » Veelgestelde vragen

Droogbloemen

Hoe verzorg ik mijn droogbloemen?

Het is juist zo fijn aan droogbloemen dat het geen verzorging nodig heeft en ze zullen jaren mooi blijven! In tegenstelling tot verse bloemen, kunnen droogbloemen NIET tegen water.  
Dit geldt ook voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid, daar houden droogbloemen niet zo van. Ze zullen dan in de loop der tijd gaan schimmelen.
Verder is het aan te raden de droogbloemen niet in de felle zon te plaatsen. Er bestaat dan een kans dat ze gaan uitvallen of gaan verkleuren. Omdat deze bloemen gedroogd zijn, zijn ze erg kwetsbaar. Ga er dus voorzichtig mee om. 

 

Wollen-wandkleden

Kan het wandkleed die ik heb besteld afwijken van de foto?

Ja dat kan zeker. We werken namelijk met natuurlijke wol en alle wandkleden worden met de hand geknoopt. Ieder wandkleed is hierdoor uniek!
Dit geldt zeker voor de wandkleden met een natuurlijke stok. De stokken halen wij uit de natuur en daardoor is iedere stok anders.

 

Kan ik de kleuren in het echt bekijken?

De echte kleur is lastig te bekijken vanaf je telefoon- of computerscherm. Daarom hebben wij kleurstaaltjes gemaakt. Deze kun je bestellen en thuis kijken welke kleur het mooiste staat in jouw interieur. 

 

Is de wol diervriendelijk verkregen?

Alle wol die wij verwerken in onze producten zijn mulsing-vrij

 

Babynestjes

'Prikt' de wol van de nestjes?

In tegenstelling tot de wollen-wandhangers, is het voor de nestjes erg belangrijk dat deze van de zachtste wol gemaakt zijn. Daarom gebruiken wij voor onze babynestjes uitsluitend merinowol met maximaal 19 micron. Dit wil zeggen dat de wol niet kriebelt. Sommige mensen zijn uiterst gevoelig voor prikkelwol, maar met deze micron heeft vrijwel niemand er last van. De wol is dus super zacht!

 

Kan ik de kleuren in het echt bekijken?

De echte kleur is lastig te bekijken vanaf je telefoon- of computerscherm. Daarom hebben wij kleurstaaltjes gemaakt. Deze kun je bestellen en thuis kijken welke kleur het mooiste staat in jouw interieur. 

 

Mijn babynestje is niet precies de maat die op de site staat, hoe kan dat?

Wij werken met natuurlijke wol en alle babynestjes worden met de hand geknoopt. Ieder babynestje is hierdoor uniek!
Ook heeft wol als eigenschap dat het krimpt. De babynestjes kunnen daarom nooit een vaste maat hebben. De maat die in de webshop staat, is een gemiddelde. 

 

Kunnen de babynestjes gewassen worden?

Van nature is wol vuil afstotend, dus wassen is niet nodig. Mocht het nestje echt erg vies geworden zijn, is het aan te raden het te wassen met koud water en zo kort mogelijk. Wol krimpt namelijk snel en door het wassen wordt het minder fluffy. Ook kun je het nestje in de sneeuw leggen, dan trekt alle vuiligheid eruit. Maar helaas hebben wij niet zo vaak sneeuw in NL. 

 

Kan ik mijn baby'tje alleen laten in het nestje?

De veiligheid van jou kindje gaat boven alles. De wol is ademend. maar aangezien de babynestjes je baby helemaal zullen omvatten en de longen van een baby nog niet sterk zijn, raden wij het af je kindje alleen te laten. Gebruik het nestje bijvoorbeeld op de bank, als je mini-me naast je slaapt of leg het nestje in de kinderwagen zodat ze heerlijk warm kunnen liggen. 

 

Kunnen de babynestjes retour gestuurd worden?

Nee, dit kan helaas niet. I.v.m. de hygiëne van deze producten kunnen de nestjes niet retour worden gestuurd. De foto's op onze site geven een duidelijk beeld van de looks van dit nestje. Ook de maten staan erbij vermeld. Om er zeker van te zijn dat de kleur goed is, raden wij aan om vooraf een kleurstaaltje te bestellen. De investering hiervan krijg je als korting bij de aankoop van het babynestje. 

 

Houtsnijwerk

Waar komen de houtsnijwerken vandaan?

Deze houtsnijwerken hebben wij ingekocht op een markt in Cambodja! Ze zijn per boot helemaal naar ons kikkerlandje verhuisd. Het is zo mooi om de lokale bevolking hier hun welverdiende deel voor te geven. Er zit geen groothandel tussen, waardoor de makers van deze prachtige wandpanelen goed betaald kunnen krijgen. Zij doen tenslotte het harde werk.

 

Kan ik de houtsnijwerken schilderen?

Dat kan, echter is het wel belangrijk dat de huidige olielaag er geheel af is. Ontvet hem eerst goed, schuur de huidige laag eraf en behandel hem eerst goed met ALL-Grund op waterbasis. Dit zorgt voor een goede hechting. Hierna kun je hem aflakken met een dekkende lak op waterbasis. 

 

Bestaat het wandpaneel uit 1 stuk?

Nee, de wandpanelen bestaan uit meerdere stukken. Het is gemaakt van meerdere planken en dit is met elkaar verlijmd. De panelen zijn aan de achterzijde met elkaar verbonden door een hardhouten latje. 

 

Kunnen de panelen worden nabesteld?

Dit kan helaas niet. De panelen hebben wij bij de makers gekocht in 2013. Wat wij in de shop verkopen, is alles wat wij hebben. Alles is met de hand gemaakt, dus ieder paneel is uniek!